Op stap met Carel van Heugten, architect en brandweerwagenchauffeur

De ontbijtbijeenkomst van vrijdag 16 september jl. kreeg een bijzonder staartje door de excursie per brandweerwagen naar een prachtig project van architect Carel van Heugten in Deurne. De hobbelige rit in Carel’s 50-jaar oude, tot camper omgebouwde brandweerwagen, was al een beleving op zich. Net als de bezichtiging van zijn werk.

images_ontwerpwoningendeurne2 img_1286

We werden vriendelijk en enthousiast ontvangen door de trotse eigenaars van twee geschakelde bungalows op de hoek van de Liesselseweg, vlak bij het Wiegersma museum. Compleet levensloopbestendig met alles gelijkvloers, een bergruimte onder de dakhelling, die een vide vormt met de hal. We hebben veel gehoord over het gekozen horizontale en verticale lijnenspel buiten en de routing binnen. Over lichtinval en materiaalkeuze. En over geduld, want voor zoiets moois naar wens staat, ben je zo 2,5 jaar verder, vertelde Carel op weg naar huis.

En in die lange tijd ontstaat er duidelijk een band tussen architect en klant. Tijdens onze ontmoeting was het vooral mooi om te zien met hoeveel plezier Carel en de nieuwe eigenaren samenwerken.

Deel deze pagina