Ondernemer in beeld: Gerard van Hal

Naam: Gerard van Hal

Naam bedrijf: Gerard van Hal Fotografie

www.gerardvanhalfotografie.nl

Hij viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan als professioneel fotograaf en is uitgegroeid tot een begrip in Helmond, Eindhoven en omstreken. Om het jubileum te vieren bereiden Gerard en zijn team verschillende activiteiten voor die het brede publiek uitdagen ook creatief met beeld aan de slag te gaan.

Zijn ambitie en focus zijn in al die jaren niet veranderd. Gerard van Hal is vooral een portretfotograaf. “Fotografie is voor mij nog steeds een excuus om met mensen bezig te zijn. Het is spannend en bijzonder om in heel korte tijd echt contact te maken met de mensen die voor mijn camera komen staan. Ik zet niks in scene, forceer niks en ben gewoon mezelf. Dan ontstaat die verbinding vanzelf, het is een ontmoeting. De techniek is alleen een hulpmiddel om die momenten vast te leggen waarin mensen zichzelf echt even laten zien. Dat hoeven niet altijd vrolijke momenten te zijn. Mensen komen ook voor een familieportret als een van hen gaat sterven. Ik wil midden in het leven staan en alle aspecten vastleggen. Foto’s zijn meer dan alleen een herinnering. Door één beeld komen regelmatig hele verhalen op tafel. Beelden zijn een katalysator en portretten nog het meest. Een blik of houding spreekt vaak boekdelen, daarom vind ik een glad visueel verhaal niet interessant. Het gaat mij om de haken en ogen. Daar groeit een mens van en dat is mijn levensdoel: wijzer worden. Vroeger dacht ik dat ik daar veel voor moest weten en begrijpen met mijn verstand. Maar voelen en ervaren is natuurlijk veel essentiëler voor groei. Hoe meer ik begrijp, hoe minder ik weet. Dat vind ik mooi.”

Netwerken is voor mij een manier om mensen te ontmoeten en beter te leren kennen. Dan is het goed om regelmatig bij elkaar te komen, zoals bij netwerkclub 0492. Je wordt elkaars ambassadeurs en dat is waardevol.

W: Gerard van Hal Fotografie

T: 0492 – 547 900

E: info@gerardvanhalfotografie

Deel deze pagina